6 benefita korištenja eteričnog ulja ružmarina


Eterično ulje ružmarina ima drvenasti miris i smatra se jednim od osnovnih ulja u aromaterapiji. Ulje ružmarina ima širok raspon primjena, od liječenja bolesti i bolova, mentalne potpore do poticanja rasta kose, što ga čini korisnim imati ga pri ruci u svom domu.

Zašto volimo eterično ulje ružmarina?

Ružmarin liječi umorne mišiće i artritična stanja. Također, pomaže nam razbistriti umi održati nas budnima. Odlično je ulje za kombinirati ne nekoj mješavini za ranojutarnje buđenje. Ružmarin je dobar ako postoji potreba da ostanete budni i usredotočeni na svoje zadatke. Osim za mentalno zdravlje, također je blagotvoran u njezi kose kao sredstvo za ispiranje ili trljanje vlasišta.

1. Oslobodite se stresa i tjeskobe

Borite se protiv stresa pomoću  eteričnog ulja ružmarina. Vjeruje se da se udisanjem njegove arome smanjuje razina hormona stresa kortizola u krvi. Visoke razine kortizola uzrokovane su stresom i tjeskobom može uzrokovati debljanje, oksidativni stres, visoki krvni tlak i bolesti srca.

2. Smanjite bol i upalu

Ulje ružmarina ublažuje bolove i ima protuupalna svojstva. Dobro ga je koristiti za glavobolje, uganuća, upalu ili bol u mišićima, poboljšanje cirkulacije, reumatizam ili artritis. 

3. Olakšajte disanje

Kada se udiše, ulje ružmarina ublažava začepljenost grla kod alergija, prehlade ili gripe. Također zbog svojih antiseptičkih svojstava olakšava borbu protiv respiratornih infekcija.

4. Pospješite rast i ljepotu kose

Utvrđeno je da eterično ulje ružmarina kada se umasira u vlasište (razrjeđeno u baznom ulju), pospješuje rast nove kose, potiče cirkulaciju vlasišta i može se koristiti poticanje rasta nove kose. Također,  potiče sjaj kose te sprječava i smanjuje perut, zbog čega se smatra idealnim za cjelokupno zdravlje i ljepotu kose.

5. Poboljšajte pamćenje

Istraživanjima je utvrđeno da ružmarin značajno poboljšava kvalitetu pamćenja i povećava mentalnu budnost. Kad god vam je potreban poticaj mentalne energije, ulje ružmarina je ono što trebate imati uz sebe. Možete ga inhalirati preko bočice ili u kombinaciji s baznim uljem napraviti roll on kako biste ga mogli namazati na kožu.

KAKO PRIPREMITI SVOJ ROLL ON

6. Obnovite kožu

Antimikrobna svojstva ulja ružmarina čine ga jednako učinkovitim u liječenju kožnih problema poput akni, dermatitisa i ekcema, a istovremeno kožu hidratizira i njeguje. Za tretiranje problematičnih područja, razrijedite 5 kapi ulja ružmarina u 1 žličici baznog ulja i nanesite na to mjesto. Neće dodatno zamastiti vašu kožu; zapravo, uklanja višak masnoće s površine vaše kože.

ulje ružmarina

Kako ga koristimo

Ulje ružmarina osim u difuzoru, može se koristiti na koži prethodno razrjeđeno u baznom ulju. Također probajte napraviti aromatičnu kupku za potpuno uživanje u njegovim blagodatima.

KAKO PRIPREMITI KUPKU

Dobro se miješa sa:

Tamjanom, narančom, ylang ylangom, lavandom, limunom, kamilicom, eukaliptusom, paprenom metvicom, čajevcem...

ružmarin eterično ulje

DODAJ U KOŠARICU

Eterično ulje ružmarina jedno je od osnovnih ulja u aromaterapiji, ne samo zbog svog ugodnog mirisa, već i zbog svoje sposobnosti da umiri tijelo dok energizira um. Njegove ljekovite i zdravstvene prednosti nemaju nuspojava, što ga čini izvrsnim dodatkom vašem kompletu prve pomoći. Ipak, preporuča se izbjegavati korištenje ulja ružmarina kod djece mlađe od 4 godine.

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.