Top 5 ulja za zimu

Tijekom zimskih mjeseci s padom temperature i smanjenim brojem sati dnevnog svjetla, naša tijela automatski prelaze u način rada za uštedu energije.  U prirodi je zima vrijeme odmora, hibernacije, očuvanja energije i dubokog razmišljanja. Kako dani postaju kraći, većina ljudi doživljavaju tmurnu stranu zime, što može imati štetan učinak na emocije, razinu energije, pa čak i stav prema životu, doživljavamo takozvani 'zimski blues'.

 

Eterična ulja korisna su tijekom hladnijih mjeseci ne samo zbog svojih mirisa, osobito onih s vedrim, sretnim, energizirajućim i grijućim parfemima, već i zbog antibakterijskih sposobnosti koja pomaže u borbi i oporavku od svih zimskih bolesti. To je ono što aromaterapiju čini savršenim tonikom za zimsku sezonu.

Najprikladnija eterična ulja za zimu su ona koja mogu podržati naš imunološki sustav, boriti se protiv zimskih prehlada i nježno nas stimulirati kako bismo u proljeće i ljeto procvjetali, blistali i puni energije! 

Top 5 eterična ulja za zimu

1. EUKALIPTUS GLOBULUS
Broj 1 zimsko ulje koje svojim poznatim, svježim mirisom pomaže kod začepljenja nosnica, olakšavanja disanja.

2. PAPRENA METVICA
Zimi je odlična za uklanjanje glavobolje koja dolaze kao dio paketa prehlade i gripe te također pomaže pri olakšavanju disanja kod začepljenog nosa.

3. TAMJAN
Eterično ulje tamjana idealno je u borbi protiv prehlade jer pomaže umiriti sluznicu, umiruje i održava disanje. 

4. ČAJEVAC
Još jedan osvježavajući miris — čajevac je hvaljen zbog svojih antibakterijskih svojstava. Prostoru daje svjež, čist i ugodan miris besprijekornog i udobnog doma.

5. LIMUN
Limun je izvrstan prirodni dezinficijens. Može se koristiti lokalno zbog svojih svojstava za poboljšanje raspoloženja ili na bilo kojoj površini koju želite prirodno čistu.

PROVJERI PONUDU ETERIČNIH ULJA

Mješavine ulja za difuzor

eterična ulja za imunitet

DIŠITE LAKO
Borite se protiv začepljenog ili curećeg nosa? Isprobajte ovaj recept - kombinira eterično ulje eukaliptusa, zelene metvice i ružmarina koji potiču čisto disanje.

3 kapi eteričnog ulja eukaliptusa
2 kapi eteričnog ulja ružmarina
1 kap eteričnog ulja paprene metvice

ZAGRIJ ME 
Dugi, hladni zimski dani čine da svi žude za suncem i toplinom. Osvijetlite svoje okruženje ovom slatko mirisnom, grijućom i umirujućom mješavinom eteričnog ulja ylang ylanga, naranče i limuna.

4 kapi eteričnog ulja naranče
2 kapi eteričnog ulja ylang ylanga
3 kapi eteričnog ulja limuna

HYGGE
U Skandinaviji prakticiraju "hygge" ili umjetnost udobnosti. To znači odvojiti vrijeme za uživanje u malim zadovoljstvima poput šalice vrućeg čaja i kolačića ili sjedenja uz vatru s toplom dekom. Unesite hygge u svoj dom s ovom mješavinom difuzora koja kombinira eterično ulje lavande, pačulija i tamjana kako bi dočarali ugodnu atmosferu.

3 kapi eteričnog ulja tamjana
3 kapi eteričnog ulja pačulija
4 kapi eteričnog ulja lavande

Kako koristiti eterična ulja

Brzo rješenje: Nekoliko dubokih udisaja iz bočice eteričnog ulja može vam pomoći kada ste na poslu, u automobilu ili kad god trebate brzi odmor od jakih emocija.

Difuzor: Izrada mješavine difuzora kreativan je proces koji vam omogućuje da budete aktivni u procesuiranju neželjenih ili teških emocija. Kao i kod mješavine parfema, udišite svako eterično ulje koje planirate koristiti i razmislite o svojoj reakciji na svaki miris. Slijedite upute svog difuzora.

Roll on: Stvorite personaliziranu mješavinu eteričnih ulja. Dodajte 10 kapi u roller bocu i ostatak bočice napunite baznim uljem. Nekoliko puta duboko udahnite iz bočice odabranog eteričnog ulja i na trenutak primijetite kako se osjećate, sviđa li vam se aroma, budi li vam neke misli ili sjećanja? Nanesite roll on na unutarnju stranu zapešća za aromatičnu potporu tijekom dana.
SAZNAJ KAKO PRIPREMITI ROLL-ON

Kupka: Što bi moglo biti njegujuće od opuštanja u  aromatičnoj kupki? Pomiješajte do 8 kapi eteričnog ulja u maloj količini baznog ulja i pomiješajte zajedno sa soli za kupanje (himalajska, epsomova sol i sl.) Mješavinu dodajte u toplu vodu za kupanje. Opustite se i udahnite ljekoviti miris eteričnih ulja.
SAZNAJ KAKO PRIPREMITI KUPKU

Masaža: Prilagođena mješavina za masažu tijela može se koristiti za masažu samog sebe, pronalaženje voljene osobe koja vam pomaže ili je možete odnijeti svom profesionalnom terapeutu za masažu kako bi je primijenio na vas. Razrjeđenje od 2,5% u 30 ml je 15 kapi eteričnog ulja. 30 ml baznog ulja obično je dovoljno za masažu cijelog tijela.

PROVJERI PONUDU ETERIČNIH ULJA

  

imunitet aromaterapija

Hladno zimsko vrijeme znači više dana unutra; međutim, samo zato što ste zapeli u zatvorenom prostoru ne znači da ne možete uživati u svom okruženju. Stvorite ugodno utočište, borite se protiv zimskog bluza i promičite dobrobit raspršivanjem eteričnih ulja. 

 

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.