Njega kože nakon sunca

Napokon smo dočekali sunčane dane, prepune smijeha, kampiranja, roštiljanja ili izleta na plažu, stoga je prirodno da će naša koža biti izložena suncu. 

Duga izloženost UV zrakama može uzrokovati opekline koje rezultiraju nadraženom i svrbežom kože. 
Eterična ulja su jedan od prirodnih lijekova koji pomažu kod opeklina od sunca i ublažavaju njihove simptome. Eterična ulja pomažu nam da obnvimo i nahranimo kožu poslije zabave na suncu.

Najvažnije je naglasiti da se eterična ulja ne smiju direktno nanositi na kožu već ih je potrebno prethodno razrijediti u baznom ulju.

Koja eterična ulja će ti pomoći?

1. Eterično ulje lavande
Ulje lavande ima umirujuća i hladna svojstva koja mogu pomoći kod opeklina od sunca. Ulje lavande potiče zdravlje kože i također pomaže smanjiti ožiljke. Ulje lavande može pomoći da ožiljci brzo izblijede.  👉 KUPI LAVANDU

2. Eterično ulje tamjana
Ulje tamjana smatra se kraljem ulja. Bogat je hranjivim tvarima koje mogu pomoći kod opeklina od sunca. Potiče regeneraciju stanica, pa se koristi za njegu kože, osobito suhe, uklanja bore i strije, liječi rane, akne, čireve i druge kožne probleme, a ublažava i neugodu nakon uboda kukaca. 👉 KUPI TAMJAN

3. Eterično ulje čajevca
Ulje čajevca jedno je od najpoznatijih eteričnih ulja u rutini njege kože. Ulje čajevca ima mnoga zdravstvena svojstva koja pomažu u borbi protiv mnogih simptoma poput opeklina od sunca i svrbeža kože itd. 👉 KUPI ČAJEVAC

4. Eterično ulje pačulija
Ulje pačulija ima prirodna umirujuća i umirujuća svojstva, a primjena ulja pačulija pomaže u ublažavanju opeklina od sunca. 👉  KUPI PAČULI

Bazna ulja za njegu kože

JOJOBA
Često se nalazi kao sastojak mnogih proizvoda za njegu nakon sunčanja, ulje jojobe može pomoći u ublažavanju boli i suhoće koje dolazi s opeklinama. Ovo ulje sadrži visoke razine tekućih estera voska, vitamina E i antioksidansa, što ga čini moćnim saveznikom protiv kože oštećene suncem. Ubrzava zacjeljivanje rana stimulirajući sintezu kolagena, a njegova hidratantna svojstva učinit će našu kožu nahranjenom i zdravom.

BADEM
Bademovo ulje je odlično za korištenje prije ili poslije izlaganja suncu. Utvrđeno je da štiti našu kožu od štetnih zraka. Lagog je mirisa što ga čini idealnim za razrjeđivanje eteričnih ulja. Jako je hidratantno i brzo se upija u kožu ne ostavljajući mastan trag na koži, a sadrži i velike količine vitamina E.

👉 POGLEDAJ PONUDU BAZNIH ULJA

Koža opečena suncem može izazvati mnogo neugodnosti i iritacije kože. Postoje prirodni lijekovi za opekline poput čistih eteričnih ulja koja mogu ponuditi olakšanje oštećenoj koži uslijed opeklina. Eterična ulja su bogata zdravstvenim svojstvima i to ih čini dobrima za opekline od sunca. 
Kod težih opeklina svakako je potrebno zatražiti liječničku pomoć.

Kako razrijediti eterična ulja?

1 žličica = 5ml

Za 1% mješavinu: 1 kap eteričnog ulja na žličicu baznog ulja
Za 2% mješavinu: 2 kapi eteričnog ulja na žličicu baznog ulja
Za 3% mješavinu: 3 kapi eteričnog ulja na žličicu baznog ulja

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.