Kako očistiti difuzor

Nakon što postavite svoj difuzor i uživate u ambijentu koji pruža, nije dobro zaboraviti na činjenicu da ga s vremena na vrijeme trebate  održavati kako bi nesmetano radio. Eterična ulja mogu ostaviti masni talog koji kad se nakupi, može spriječiti sposobnost difuzora da radi pri svom maksimalnom kapacitetu.

Ulja - osobito ona vrlo viskozna poput pačulija ostavljaju za sobom ostatke koji mogu zagušiti difuzore tako da oni ne djeluju tako dobro ili mogu utjecati na miris i učinkovitost sljedećeg ulja koje raspršite. Npr. ako želite stvoriti opuštajuću atmosferu i u difuzor raspršujete lavandu, ostatak arome energizirajućeg limuna koji ste raspršili ranije tijekom dana mogao bi otežati opuštanje. Iz tog razloga, nakon svake uporabe temeljito operite difuzor prije nego stavite novo eterično ulje.

Dnevno čišćenje difuzora - nakon svake upotrebe

Ovaj kratak postupak osigurati će da svakodnevno uživate u blagodatima eteričnih ulja:

1. Isključite difuzor iz struje

2. Ukoliko je preostalo tekućine, ispraznite je.

3. Obrišite spremnik vlažnom krpom za čišćenje ili papirnatim ručnikom da uklonite kamenac, naslage ili film koji se stvorio s unutarnje strane spremnika

4. Vaticom obrišite  sva manja područja.

5. Osušite i ispolirajte čistom, suhom krpom.

6. Dizufor je spreman za nove mirise!

Nemojte uranjati proizvod u vodu niti dopustiti da se područje oko difuzora jako smoči.

Temeljito čišćenje difuzora 

Temeljito čišćenje  difuzora dovoljno je napraviti jednom do dva puta mjesečno. Budite oprezni pri čišćenju kako biste izbjegli nakupljanje prljavštine i prljavštine u vašem difuzoru.

1. Isključite difuzor iz struje

2. Ukoliko je preostalo tekućine, ispraznite je.

3. Napunite difuzor otprilike do pola čistom vodom. Dodajte do 10 kapi čistog bijelog octa. To će pomoći u uklanjanju ulja koja su se zaglavila unutar difuzora i na staklenim ili plastičnim dijelovima.

4. Pustite difuzor da radi oko 3-5 minuta kako bi se mješavina vode i octa raspršila po jedinici i očistila je. Preporučamo da to radite vani jer miris neće biti najugodniji.

5. Potpuno ispraznite difuzor.

6. Vaticom ili štapićem za uši umočenim u ocat očistite uska mjesta i kutove difuzora kako biste bili sigurni da nijedno mjesto nije ostalo prljavo.

7. Isperite čistom vodom. Nikako nemojte stavljati difuzor pod mlaz vode.

8. Ponovno ispraznite i spremni ste.

9. Upotrijebite suhu krpu ili više pamučnih štapića ili vatnih loptica da obrišete difuzor i temeljito ga osušite.

Iako se ovaj savjet u početku može činiti zamornim, nakon što ga počnete redovito primjenjivati, postat će vam prirodna stvar.

POGLEDAJ PONUDU >>

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.