Eterična ulja za radnu atmosferu

Ponekad ti fali motivacije za rad ili ti je teško koncentrirati se na zadatak koji trebaš obaviti? Imaš osjećaj da te sama pomisao na sve zadatke s tvoje to do liste još više demotivira? Bilo da radiš od doma ili u uredu, ili pak svakodnevno brineš o obitelji i kućanskim poslovima, nauči kako si možeš napraviti atmosferu u kojoj ćeš se moći usredotočiti i i koncentrirati na sve svoje zadatke. 

Živimo u svijetu punom distrakcija i multitaskinga, u kojem smo primorani stalno biti u pokretu. Bez obzira radiš li posao od kuće ili negdje vani, dugačka lista obaveza tjera te da si stalno u pokretu i žurbi. U takvim okolnostima ponekad je teško pronaći mir i koncentraciju. 

Eterična ulja mogu ti pomoći osloboditi se stresa, poboljšati mentalnu jasnoću i fokus te pronaći motivaciju za sve tvoje radne zadatke!

Top 5 eteričnih ulja za motivaciju i fokus

Bilo da ih koristiš u difuzoru ili si pripremiš roll on koji će ti uvijek biti pri ruci, donosimo ti top 5 ulja koja možeš koristiti pojedinačno ili u obliku mješavina.

1. LIMUN

Limun se oduvijek koristio u aromaterapiji jer podiže raspoloženje i razbistruje misli.

Vjeruje se da ljudi koji udišu limun imaju manju vjerojatnost da će griješiti prilikom tipkanja i rukovanja na radnom mjestu. Svježe note limuna će vas također drži budnima tijekom radnog dana. Može biti koristan i za poticanje pamćenja i poboljšanja pamćenja raznih informacija kod starijih osobe ili osobe koje ostaju kod kuće 

Savršen je miris za početak dana na energičan način!

KUPI ODMAH

 

2. PAPRENA METVICA

Miris paprene metvice povećava budnost, potiče motivaciju i također može povećati vaše samopouzdanje, brzinu i energiju.

Ima sposobnost poboljšati kognitivne funkcije kao što su pamćenje i koncentracija jer stimulira područje limbičkog sustava u mozgu koje je ključno za stvaranje novih sjećanja, kao i učenje.. Stimulirajući hipokampus, eterično ulje paprene metvice može poboljšati kognitivnu svijest i budnost kada se udiše, što dovodi do poboljšanja kognitivnih performansi. Njegov miris također daje prirodni poticaj energije, budi osjetila i omogućuje vam da se usredotočite na ono što je ispred vas.

Već u 90-ima istraživanje je otkrilo da je dašak paprene metvice pomogao ispitanicima da se koncentriraju i da bolje obavljaju zadatke koji zahtijevaju stalnu koncentraciju. Zbog toga je miris paprene metvice velika prednost tijekom testova u razredu ili tijekom razmišljanja na poslu.

 KUPI ODMAH

 

3. RUŽMARIN

Ova predivna mirisna biljka čiji miris osvježava i osnažuje koristi se zbog stimulirajućih učinaka na pamćenje i koncentraciji. 

Miris ružmarina, kao i miris citrusa, čini se savršenim mirisom koji će vam pomoći da se probudite ujutro. Zbog svojih mogućnosti, savršen je miris koji će energizirati ljude u razredu, ili tijekom učenja ili radionica.
Studija je otkrila da je udisanje ulja ružmarina pokazalo povećanje beta valova u tj. veću budnost i stoga je vrlo korisno tijekom kognitivnih zadataka. Nakon testa, ispitanici su se osjećali svježije i aktivnije.

 KUPI ODMAH

4. EUKALIPTUS 

Eterično ulje eukaliptusa sa svojim rashlađujućim i ljekovitim mirisom stoljećima je poznato po svojim umirujućim, stimulirajućim i antibakterijskih svojstvima i u rješavanju maglovitog uma.. 

Poboljšava koncentraciju, uklanja mentalnu iscrpljenost i stvara pozitivnu energiju. Momentalno može popraviti tvoje raspoloženje što može potaknuti tvoju kreativu.

 KUPI ODMAH

5. LAVANDA

Eterično ulje lavande umirujućeg je i balansirajućeg mirisa. Ako patiš od ADHD-a ili ti je teško obavljati više zadataka, lavanda će ti pomoći.
Najbolja je pomoć za sve one naporne dane koji uključuju situacije visokog stresa. Pomaže smiriti tvoj um, što pomaže u mentalnoj jasnoći.

Udahni je tijekom pauze na poslu ili u trenutcima visoke napetosti kako biste što prije bili spremni vratiti se obavezama i zadacima.

 KUPI ODMAH

 

Kako ih koristiti?

1. Roll on

Pomaže pri koncentraciji pri učenju ili radu

- 5 kapi e.u. peperminta

- 5 kapi e.u. limun

- ostatak bočice napuni baznim uljem

GDJE APLICIRATI: Nanesite na srce i na pulsne točke iza ušiju i na zapešćima. protrljajte zapešća i duboko udahnite aromu, pokušavajući duboko i namjerno disati nekoliko sekundi.

2. Ulje za tijelo

Umirujuća aroma lavande i poticajno djelovanje eukaliptusa potaknut će vašu koncentraciju kako biste mogli obaviti posao.

- 14 kapi e.u. lavande

- 10 kapi e.u. eukaliptusa

- bočica od 60ml

- ostatak bočice napuni baznim uljem

GDJE APLICIRATI: Za upotrebu, špricajte malu količinu na ruke i umasirajte na netom istuširanu kožu. 2% razrjeđenje.

 

3. U difuzoru

SVJEŽ POČETAK DANA

- 4 kapi e.u. limun

- 2 kapi e.u. lavande

- 2 kapi e.u. pepermint

 

FOKUS

- 2 kapi e.u. eukaliptus

- 2 kapi e.u. ružmarin

- 2 kapi e.u. pepermint

- 1 kapi e.u. limun

 

Aromaterapija eteričnim uljima može biti vrlo korisna za poboljšanje fokusa i koncentracije, posebno ako ti um luta i sanjari više nego što bi trebao. Mnoga eterična ulja mogu ti pomoći u poboljšanju fokusa i motivacije. Istraži prirodnu moć biljaka i isprobaj jedno od ovih eteričnih ulja navedenih na našem popisu sljedeći put kada možda budeš trebalo/la učiti ili se koncentrirati tijekom radnih zadataka.

Svjesni smo da je nemoguće uvijek biti savršeno usredotočen na posao cijeli dan, ali ponekad mala pomoć kod poboljšanja mentalne bistrine i vraćanje fokusa, će ti pomoći brže i opuštenije riješiti obaveze kako bi ostatak dana mogao biti posvećen uživanju i sanjarenju.

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.