7 navika za sretan život

Zastaneš li ponekad i zapitaš li se kako život jednostavno prebrzo leti? Djeca odrastaju, roditelji stare, a godišnja doba prolaze...

Trčimo za karijerom, priželjkujemo materijalne stvari u nadi da će nam tada život biti sretniji, i u svoj toj utrci za "onim nečim boljim" izgubimo sami sebe i tu prazninu pokušavao popuniti na razne pogrešne načine.

Ne čekaj, učini svoj život puno sretnijim već sada, jer zapravo ne znate koliko vam je još vremena preostalo.

7 navika za sretan život 

1. Okružite se pravim ljudima

Da, ne možemo uvijek birati s kime ćemo biti okruženi, ali možemo izabrati s kojim ljudima želimo provoditi svoje slobodno vrijeme. 
Okružite se ljudima u čijem društvu uživate, oni koji šire pozitivnu energiju i time vas potiču k napretku, oni koji vas prihvaćaju baš takvima kakvi jeste, sa svim vrlinama i manama. Izbjegavajte ljude koji svojim prisutstvom stvaraju loše vibracije ili neprestano prigovaraju.

2. Budite svoji

Kako biti istinski sretan? Jednostavno, budite ono što jeste, prihvatite sami sebe takve kakvi jeste, sa svom svojom nesavršćenošću. Upoznajte svoje mane, primjetite loše karakteristike i potrudite se okrenuti ih na bolju stranu. Razmislite kakav život za sebe želite i što tokom života želite postići. Imajte na umu da je unutarnji mir puno važniji od jurnje za materijalnim stvarima. 

3. Živite u trenutku

Koliko puta vam se dogodilo da vas pojedini događaj iz prošlosti (bilo to prije par sati ili par dana) jednostavno ne može pustiti? Dopuštate događajima koje jednostavno ne možete promijeniti da vam i dalje unose nemir ili tugu? Prihvatite činjenicu da su pojedini događaji lekcija koju trebate savladati kako biste postali bolja verzija sebe. Svi griješimo, ali važno se podignuti, krenuti dalje i prihvatiti svoju lekciju. Put do uspjeha i sreće popločan je pokušajima i padovima.

Također, ne strahujte od budućnosti, jer to je nešto što će se tek dogoditi, a možda se i ne dogodi, možda vaš život krene totalno drugim putem. Nikad ne znate što vam sutra donosi!

4. Svatko kroji svoju sreću

Potražite sreću u sitnicama oko vas; sunčanom danu, mirisu proljeća i dobroj knjizi, prilikama koje se otvaraju te iskustvima iz kojih učite biti bolja verzija sebe.
Nemojte kriviti druge za svoju nesreću i čekati ih da vas usreće, prava sreća dolazi iznutra. Budite zahvalni za sve što imate, bez obzira koliko to skromno bilo jer mnogi nemaju ni to. Izaberite pozitivu, podarite sebi i drugima osmijeh, razmišljajte veliko, veselite se sitnicama i osjetite mir. Život je jedan i brzo proleti.  

5. Ne odgađajte

Rješavajte probleme odmah, bez odgađanja. Što duže čekate on može postati još i veći! Uložite energiju i vrijeme u pronalaženju rješenja i prestanite se zamarati stvarima na koje ne možete utjecati. Uvijek postoji način, ali ponekad je lakše pronaći izgovor.

6. Tražite dobro u teškim vremenima

Kakav bi život bio bez teških i tužnih situacija? Pronađi tračak nade u svakoj situaciji, koliko god loša i teška bila. Sjetite se da će i to proći i pokušajte preusmjeriti misli na lijepe i pozitivne stvari u svom životu. Sve te teške stvari su tu da nas ojačaju i učine još mudrijima!

7. Oprostite

Oprostite sebi, ali i drugima. Pokušajte ne ostati zarobljeni u mreži negativnih emocija kao što su ljutnja, zamjeranje ili nezadovoljstvo. Ne kažemo da trebate zaboraviti ono što je izazvalo u vama te emocije, već naučiti kako ih prihvatiti, otpustiti i nastaviti sa životom. Opraštanje liječi dušu.

Na kraju, želimo vas podsjetiti da uvijek slijedite svoj unutarnji glas. Znate ono nešto u trbušnoj šupljini što nam nekada predstavlja teret težak kao kamen, a u drugim trenutcima stvara savršen osjećaj lakoće i pripadnosti. Osluškujte tu moć koja živi u vama i neka vam pokaže ispravan put za život u sreći.

 

 

 

Natrag na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni prije objave.